Menu Sluiten

Gamified bedrijfstheater

Confronteren kan ook leuk zijn

Om te groeien en te ontwikkelen is het belangrijk om te kijken naar het heden en de mogelijke toekomst. Maar soms kan reflecteren erg confronterend zijn, vooral wanneer je niet helemaal bewust bent van je gedrag. Hoe maak je dat beter? Met enthousiasme, verbinding en spel.

Daarvoor introduceren wij gegamificeerd bedrijfstheater. Met deze trainingsvorm wordt je via improvisatietheater – hands on, humoristisch en direct – en games  geconfronteerd met situaties en gedrag. In een veilige setting reflecteer je op deze situaties en kijk je hoe je deze kunt verbeteren. Hierdoor kun je samen werken aan verandering.

“De eerste keer dat ik een stuk bedrijfstheater zag was ik bij een autogarage. Het stuk ging over veilig werken.  Het enige wat ik dacht was: hoe kun je mensen overtuigen van veilig werk met theater? Even later waren we allemaal -met humor, maar ook zeker serieus- aan het spreken over onderwerpen die normaal niet makkelijk besproken werden. Ik was overtuigd, bedrijfstheater werkt écht. “

Charlie Duran – Creative Director Helden Inc

 

Contact opnemen

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

De werkwijze van Helden Inc.

1. EXPLORE

Eerst exploreren we het op te lossen vraagstuk. Waar wil je naartoe? Met wie? En wat heb je daarbij nodig? Deze stap resulteert in een doelgerichte projectaanpak.

2. EXPERIENCE

Vervolgens gaan we aan de tekentafel zitten. We ontwerpen een ervaring waarin de deelnemer centraal staat. Hierin maken we altijd een afweging tussen een mooi bestaand product en een product op maat.

3. EXPRESS

De oplossing is ontworpen om impact te maken op de deelnemer. Dat laten ze graag horen! Tijdens het traject meten we deze impact en plannen we de vervolgstappen.

Annemart Berendse

Bedrijfsacteur Annemart Berendse 

“Verandering is de enige constante in organisaties. Van leidinggevenden wordt er dan ook verwacht dat zij juist in tijden van verandering het voortouw nemen. Soms is dat makkelijker gezegd dan gedaan. Want hoe komt en blijft iedereen in beweging? En hoe realiseer je dat?

Het begeleiden van organisaties en personen in verandering is mijn specialisatie, vooral als het veranderproces niet zo voorspoedig gaat.

Als trainer en coach begeleid ik leidinggevenden in het ontdekken en verder ontwikkelen van hun eigen leiderschapsstijl. Nuchter, met humor, en recht door zee. Met oog voor de kwaliteiten van mensen, praktisch, confronterend, soms uitdagend, gericht op het individu en de organisatie. Mijn werkveld focust zich op hoger en middelmanagement in (internationale) kennisintensieve en technische organisaties, met een specialisatie in hoger onderwijs.”

 

Confidence Coach: Harold Luya

“Zelfvertrouwen zit in je lichaam. Wil je bouwen aan je zelfvertrouwen, dan moet je eerst leren houden van je lichaam. Net als alle andere elementen in het leven – motivatie, competentie en leren – wordt ook zelfvertrouwen gebouwd op een ritme. Het is belangrijk om dit ritme te ontdekken in het lichaam, want het geeft je houvast. Het zelfvertrouwen dat volgt is eerst fysiek, maar baant al snel zijn weg naar mentaal.

Als confidence coach ondersteun ik mensen in het vinden van hun fysieke krachten, en het vertalen naar mentaal positivisme. Daarbij werk ik met plezier, ritme, dynamiek en lef. Een absolute must voor elk team.”

  • Datumnotatie:MM slash DD slash JJJJ
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Joshua Albano

Bedrijfsacteur: Joshua Albano

“Tijdens mijn werk als film- en trainingsacteur ben ik op allerlei verschillende manieren met theater in contact gekomen. Theater is een heel mooi middel om met een frisse blik naar bepaalde onderwerpen te kijken. Als trainer en trainingsacteur is het erg waardevol om het bedrijfsleven en het theater met elkaar te combineren. Bedrijfstheater is dé manier om op speelse en innovatieve wijze verschillende zaken aan het licht te brengen. Bij het spelen van een rollenspel of een herkenbare scene heeft iemand namelijk echt een ander gevoel dan bij een presentatie met een powerpoint.”