Menu Sluiten

Onboarding UMC Utrecht

Een escape room in de zorg voor leidinggevenden

Per jaar starten ongeveer 100 nieuwe leidinggevenden op het UMC. Nadat zij hun assessment succesvol hebben afgerond, kunnen zij instromen in het leiderschapsprogramma. Dit programma start met een onboarding. Het doel hiervan is het individu te ondersteunen in zijn/haar rol als leidinggevende en om het eigen netwerk binnen het UMC Utrecht te vergroten.

Startbijeenkomst UMC Utrecht

Eén van de onderdelen van dit programma is de startbijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst leren de deelnemers elkaar kennen, ze leren het UMC Utrecht kennen en krijgen een buddy. Het UMC was met een escape room in de zorg op zoek naar een ludieke manier om dit te doen. Natuurlijk was het belangrijk dat mensen er echt wat van leerden en klaar worden gestoomd voor hun baan. Maar dit moest ook leuk zijn en blijven hangen.

Onboarding Escape Room

Voor het UMC Utrecht hebben we gekozen om ze te helpen met  Gegamificeerde Onboarding Escape room in de zorg. Alleen deden we het met een app zodat de leidinggevenden voldoende afstand moesten houden en toch het ziekenhuis goed leerden kennen.  en hebben aan ons gevraagd om deze voor hen te ontwikkelen.

 

“Tevreden werknemers zijn essentieel in een gezonde organisatie. Bij een kleine organisatie is dat nog makkelijk in goede banen te leiden. Je kent elkaar en heb direct invloed op de richting van een bedrijf. Ben je wat groter dan wordt het al een stuk moeilijker. Een goede onboarding helpt daarbij, en voor mij is een goede onboarding omgetoverd tot een volledige ervaring!”

Taam Maas – Business Director Helden Inc.

 

Contact opnemen

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

De werkwijze van Helden Inc.

1. EXPLORE

Eerst exploreren we het op te lossen vraagstuk. Waar wil je naartoe? Met wie? En wat heb je daarbij nodig? Deze stap resulteert in een doelgerichte projectaanpak.

2. EXPERIENCE

Vervolgens gaan we aan de tekentafel zitten. We ontwerpen een ervaring waarin de deelnemer centraal staat. Hierin maken we altijd een afweging tussen een mooi bestaand product en een product op maat.

3. EXPRESS

De oplossing is ontworpen om impact te maken op de deelnemer. Dat laten ze graag horen! Tijdens het traject meten we deze impact en plannen we de vervolgstappen.

Escape room in de zorg

Een app als escape room in de zorg

Het UMC is een grote organisatie waar jaarlijks 100 nieuwe leidinggevenden aan het werk gaan. Om al deze leidinggevenden een vliegende start te geven moesten ze zich welkom heten in de organisatie. Om dit in goede banen te leiden was het UMC Utrecht op zoek naar een Gamification. Alhoewel de kracht van games overduidelijk in bedrijfsvoering, en vooral HR, is bewezen, was het toch nog een uitdaging om samen te komen op de perfecte escape room in de zorg voor het UMC Utrecht. Maar een ding spraken we af, het moest en zou een geweldige, leerzame en verbindende ervaring worden.

De uitwerking

Tegen de tijd dat we konden starten met het bouwen van de Escape Room brak Corona uit. Het was dus belangrijk dat de escape room in de zorg met voldoende afstand gespeeld kon worden. We hebben er toen voor gekozen om hem te ontwikkelen in onze VR/AR App. Middels deze game en de kunstroute van het UMC werden de nieuwe leidinggevenden uitgedaagd om met een buddy een leuke humoristische game op te lossen. In deze game moesten ze veel voorkomende problemen oplossen, leren over gebruikte systemen op het UMC, het gebouw ontdekken en collega’s en elkaar leren kennen. Aan de basis van de game lag een spannend verhaal en voor elke geslaagde opdracht of goed beantwoorde vraag waren punten te verdienen. Daarbij reflecteerde de leidinggevende gedurende de digitale escape room in de zorg constant op zijn/haar positie in de organisatie en zijn/haar toekomstige toegevoegde waarde.

Umc Onboarding Game

Reflectie

Na de Game kwamen de leidinggevende samen om te reflecteren op hun zoektocht door het UMC Utrecht. Een erg belangrijk onderdeel van de escape room in de zorg. Deze dag werd afgesloten met een borrel, op afstand. Ze hadden hun buddy al leren kennen en kregen de tijd om ook elkaar wat beter te leren kennen. Dit is een essentieel onderdeel van de game en het moment waarop in vol enthousiasme door de leidinggevende gesproken kan worden over wat ze hebben meegemaakt. Al met al een geslaagde dag waarin leren en lol hand in hand gingen.

 

  • Datumnotatie:MM slash DD slash JJJJ
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.