Menu Sluiten

Transformatie

Bij een  multinational in de mobiliteit het management in de gaten dat de economie veranderd. Het wordt hoog tijd om sterke digitale diensten te bouwen rondom onze fysieke producten. 300 filiaalhouders vonden daarentegen deze diensten maar onzin! “Wij zijn geen Google, wij verkopen gewoon een duidelijk product” zeiden ze. Om toch de filiaalhouders meer affiniteit te geven met de digitale dienst hebben we samen met het management een game ontworpen. Voor 90 minuten doken de filiaalhouders een interactieve beleving in en moesten ze sparren met de nieuwe diensten. Na de game was de houding van de verkoper veranderd. “Misschien is het toch de moeite waard om ons eens te verdiepen in de nieuwe dienst” zeiden ze.

Bewustwording

Een manager bij een chemie multinational heeft een bovengemiddelde interesse in de gezondheid van zijn medewerkers. Hij is van mening dat werk gezond, leuk en uitdagend moet blijven. In zijn strijd om dit bij het bedrijf voor elkaar te krijgen merkt hij dat medewerkers het management soms verkeerd zien. Ze denken dat elke vraag die hun kant op komt wordt opgeslagen in rapportages. Daar hebben we samen met de Manager wat aan gedaan. In plaats van een gesprekken rondom duurzame inzetbaarheid zijn we de omgeving van de werknemers gaan nudgen. We hebben verscheidene transformerende installaties ontworpen waarmee de medewerkers kunnen interacteren. Door deze interactie kwamen ze meer te weten over de inzet van het management voor de gezondheid van hun medewerkers. Daarnaast mochten ze ook uit vrije wil in contact komen met een afdeling die ze kon helpen met hun eigen duurzame inzetbaarheid.

Talent acquisitie

Een supermarktketen vond het wel eens genoeg geweest met rollenspellen en vragenlijsten tijdens hun assessments. De keten vind dat solliciteren leuk moet zijn, vooral ook bij een leuk bedrijf. Daarom hadden ze bedacht dat een Escape Room assessment de perfecte toevoeging was voor hun acquisitiedagen. Samen met een van onze partners zijn we toen aan het werk gegaan en hebben we competenties gekoppeld aan spellen in en rondom een Escape Room. In de Escape Room mochten de sollicitanten hun eigen winkelketen openen en wij keken, samen met onze assessoren, met veel plezier met ze mee. Een aantal van de sollicitanten is nu manager in een van de winkels van de supermarktketen. Alle andere sollicitanten hebben een hele leuke dag gehad.

App

Voor een Europees samenwerkingsverband tussen culturele instellingen hebben we een app ontwikkeld. Deze instellingen vonden dat er veel te weinig werd bewogen op basisscholen. Kinderen zitten uren achter elkaar op een stoel en dat is niet goed voor ze. Daarnaast worden docenten nog altijd opgeleid om op statische wijze kennis over te dragen en daarvoor is een klassenopstelling nodig. Samen met de verschillende organisaties hebben we door Europa gereisd en hebben we gekeken naar goede voorbeelden van partijen die dat anders doen. Vanuit deze goede voorbeelden hebben we een methodiek ontwikkeld om kinderen in beweging te krijgen in de klas, maar vooral ook docenten tools te geven om deze kinderen in beweging te krijgen.