Menu Sluiten

Duurzame Inzetbaarheid bij DSM

Issue

DSM is een duurzaam bedrijf, dat duurzaam met haar mensen omgaat. Om die reden hebben ze het programma DSM FIT opgezet. Een programma waarbij DSM de uitdagende taak is aangegaan om duurzame inzetbaarheid een intrinsiek onderdeel te maken van hun personeelsbeleid. Vanuit DSM FIT benaderen ze duurzame inzetbaarheid vanuit het een-op-een contact, waarin steeds opnieuw de boodschap herhalen. Daarin was de vraag van DSM: Hoe herhaal je de boodschap van duurzame inzetbaarheid zonder dat medewerkers en leidinggevenden het gezeur gaan vinden?

 

Escape room maken

 

“Op onze vitaliteitsdag heeft Helden Inc. een uitdagende escaperoom verzorgd op het gebied van duurzame inzetbaarheid. Deelnemers werden geconfronteerd met uitdagen puzzels waarbij aandacht werd besteed aan verschillende aspecten van duurzame inzetbaarheid, zoals 21st century skills, jobcrafting, talenten etc. Naast het spelelement gaven deelnemers aan dat het ze aan heeft gezet om na te denken over hun eigen inzetbaarheid. Een geweldig leuke en uitdagende manier om mensen te activeren op dit onderwerp.”

Jeroen Kluytman – Manager Employability DSM

Contact opnemen

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Leercurve

Samen met DSM FIT heet Helden Inc een mobiele awareness escape room ontwikkeld. Rondom duurzame inzetbaarheid is een trainging ontwikkeld. Onder begeleiding van twee traininsacteurs hebben de medewerkers van DSM een spel gespeeld waarin: Werk van de toekomst, Vitaliteit, 21st century skills en motivatie werden behandeld. Vanuit de mobiele escape room hebben we de voordelen ervaren van kennis over DSM FIT en duurzame inzetbaarheid.

Oplossing

Tijdens de mobiele escape room droegen de oplossingen van de spelers bij aan hun eigen kennis en ontwikkeling. Daarnaast werden ze bewust van de ervaringen van hun collega’s. Sommige antwoorden werden gedeeld in een online omgeving waaruit inzichten naar voren kwamen over de positie van collega’s ten opzichte van duurzame inzetbaarheid. Dit deze inzichten werden vervolgend gebruikt op bijvoorbeeld met elkaar in gesprek te gaan.

Escape room voor bedrijven en organisaties
  • Datumnotatie:MM slash DD slash JJJJ
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.