Menu Sluiten

Drie belangrijke ingrediënten voor de beste escape room voor bedrijven

Hoe een escape room bedrijven op scherp zet? In een recent onderzoek onder leidinggevenden van het hoogste niveau – waaronder CEO’s COO’s en CFO’s –  kwam een verbazingwekkend inzicht naar voren. 70 procent van de onderzochte topbestuurders neemt regelmatig een pauze om een spel te kunnen spelen. Waarom? Om minder gestrest en daarna meer gefocust te zijn.

Game is ideale motivator

Waarom niet even wandelen, of een boek lezen? Het antwoord is verrassend maar toch ook logisch.  De stress die gepaard gaat met de hoge verwachtingen en werkdruk van een CEO is negatieve stress. Het is namelijk zwaar als iedereen altijd naar je kijkt voor antwoorden. Dat maakt het ook moeilijk om gemotiveerd te blijven. Een spel geeft je ook stress, maar dan positieve stress. Doordat je tijdens het spelen telkens kleine overwinningen bereikt, krijg je weer wat meer motivatie. Dus kunnen de CEO’s er weer tegenaan.

“Bedrijven willen groeien en medewerkers hierin meenemen. Nieuwe kennis op product- of organisatieniveau kan je idealiter spelenderwijs opdoen. Hier komt Helden Inc. in the picture”

Charlie Duran – Creative Director Helden Inc

 

Contact opnemen

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

De werkwijze van Helden Inc.

1. Het Issue

2. De Leercurve

3. De oplossing

Ontspanning van (de) top tot teen

Maar wat betekent dat voor iemand die niet CEO is? Ook zij werken vaak onder hoge druk. En zonder duidelijke overwinningen is voor hen de motivatie soms ook ver te zoeken. Gelukkig is er voor hen ook een oplossing, want succes is niet altijd gekoppeld aan een grote klant of een goed salaris. Er zijn andere oplossingen.

Pak bijvoorbeeld tijdens een succesvolle periode eens je telefoon en speel een simpel spelletje. Kies daarvoor een spel dat je lekker veel positieve prikkels geeft, waardoor je er weer even tegenaan kan!

Hoe een escape room bedrijven helpt

Een andere mogelijkheid is het spelen van een escape game, zoals een escape room. Het is niet alleen een leuk uitje, een escape room is voor bedrijven tevens teambuilding en onderbewust motiverend.

In de beste escape games voor bedrijven wordt je echter niet opgesloten in een kamer. Je hoeft niet te ontsnappen uit een gevangenis, maar je ontsnapt eventjes uit de dagelijkse sleur. Deze escape games zorgen ervoor dat je er vol positieve prikkels weer even tegenaan kan. Er zijn drie basis ingrediënten die dit mogelijk maken.

Assessment Escape Room

De drie ingrediënten voor de beste escape rooms voor bedrijven

1. Een duidelijk doel

In de escape game moet een duidelijk doel aanwezig zijn. Het doel zorgt voor focus. Het trekt onze aandacht weg van de dagelijkse sleur en geeft ons een verlangen. Hoe duidelijker het doel is, hoe meer het ons motiveert. We zijn dan sneller geneigd om stappen te nemen die ons bij het doel brengen.

Voorbeeld: Neem een simpel spel als Bejeweled, we hebben het allemaal weleens gespeeld. Het doel van het spel is het verwisselen van naastliggende edelstenen om een rij van drie of meer stenen te krijgen, van dezelfde kleur. Het simpele doel van het spel motiveert ons om over te gaan tot actie.

In de beste escape rooms voor bedrijven door Helden Inc. is het doel gekoppeld aan persoonlijke groeiwensen. Het gaat om intrinsieke wensen die makkelijk uit te voeren zijn. Een belangrijke voor de doelen is bij de beste escape game voor bedrijven dat je er beter van wordt. Denk aan: vaker staand werken, lopen tijdens de pauze, beter communiceren met je manager, dagelijks mediteren op de werkplek of een maandelijks potje scrabble met de CEO.

2. Makkelijk uitvoerbare stappen

Het doel is duidelijk en levens-verbeterend, maar niet vanzelfsprekend haalbaar. Als dat het geval was, dan zouden we allemaal elke dag hardlopen, mediteren, gezond eten, initiatief nemen en al onze andere slechte gewoontes veranderen in goede gewoontes. We hebben dus een steuntje in de rug nodig. Dat steuntje vinden we in makkelijk uitvoerbare stappen.

Zonder makkelijk uitvoerbare stappen is de motivatie om je doel te bereiken niet genoeg. Goed ontworpen stappen zorgen ervoor dat we overzicht houden. Ze motiveren ons omdat we dan weten; “die stap gaat ons lukken!”.

Voorbeeld: Hoe zit dat dan in Bejeweled? Een stap om verder te komen, is het wisselen van twee edelstenen. Door de edelstenen te wisselen, zorg je ervoor dat je dichter bij je doel komt. Wereldwijd is er aan Bejeweled al zo’n 6 miljard uur gespeeld. Als een persoon 24 uur per dag speelt, is hij daar meer dan 100.000 jaar mee bezig! Dat geeft wel aan hoe aantrekkelijk de stappen in Bejeweled zijn.

De beste escape game voor bedrijven doet dit ook door het ontwikkelen van simpele stappen, gericht op een duidelijk doel. Bij elke stap hoort een motiverend verhaal. Hierin is de “waarom” belangrijk. Waarom zet je de stap, en wat heeft het voor impact op je leven. Door een duidelijke “waarom” te schetsen, spelen we nog meer in op de intrinsieke motivatie.

3. Constante feedback

Het laatste ingrediënt van de drie is feedback. Feedback geeft aan hoe dicht een speler bij zijn doel is. Maar soms is het ook gewoon een indicatie dat het goed gaat. Feedback stelt de speler gerust doordat het duidelijk maakt dat je verder komt. Het vooruitzicht dat we iets gaan bereiken, werkt positief op onze eigenwaarde. Key hierin is wat we in onze rugzak stoppen. We voelen ons goed wanneer we ons ontwikkelen.

Voorbeeld: In Bejeweled zijn er verschillende vormen van feedback aanwezig. De bevredigende geluiden wanneer drie of meer juwelen naast elkaar ontploffen. De verschillende levens die je kunt bereiken, de hints die je kunt krijgen en de punten die je verzamelt. Allemaal verschillende manieren om je een gevoel te geven dat je goed op weg bent.

De beste escape game voor bedrijven maakt ook gebruik van een bevredigende tune na het uitvoeren van een stap. Een puntensysteem, levels en hints. Alleen bij deze game zijn de stappen ook echt bevorderlijk voor jouw als persoon.

Escape room voor bedrijven en organisaties

Motiverende escape games

Genoeg reden dus om games te spelen op de werkvloer. Zie jij je leidinggevende een spelletje Tetris spelen op haar kantoor? Maak je geen zorgen, ze is niet aan het verslappen. Ze is zichzelf aan het motiveren en kan er straks weer vol tegenaan.

Benieuwd welke soort escape games je zou kunnen spelen? Helden Inc. is gespecialiseerd in het verwonderen van mensen met positieve prikkels en informatie. Zij bieden escape rooms voor bedrijven, maar dan net even anders dan de traditionele escape room:

Geef een extra dimensie aan een functie

Het moge inmiddels duidelijk zijn dat games niet enkel en alleen ter ontspanning en als tijdverdrijf hoeven te fungeren. Wil jij nu slim een escape game inzetten om jouw medewerkers extra te motiveren? Dan kan dat op verschillende niveaus.

Het bedrijf Helden Inc. heeft al ‘escape rooms’ voor bedrijven ontwikkeld om meer uit medewerkers te halen. Maar dit kan ook al gelden voor potentiële medewerkers. Stuur een sollicitant bijvoorbeeld een mobiele escape room als assessment. Zo weet je pas echt wie je in huis haalt.

Duurzaamheid & vooruitgang

Vind jij duurzaamheid belangrijk en motiveer je jouw medewerkers graag om gezond en gelukkig te leven? Dan kun je dat doen via de escape room fit for the future over duurzame inzetbaarheid. Hecht je waarde aan slimme technologieën en het makkelijker tot ons nemen van zeeën van informatie, dan kan de escape room over artificial intelligence interessant zijn voor jou.

Waar kun je zo’n escape room voor bedrijven doen?

Nou, dat kan op eigen locatie, bijvoorbeeld in jullie eigen kantoor of stad, of bij Helden Inc. Een escape room kan voor bedrijven eigenlijk overal georganiseerd worden. Een escape room kan zelfs online plaatsvinden in een mobiele escape room. Is dat even handig!

Zelf een escape room voor bedrijven ontdekken?

Zie je de meerwaarde van waarom een escape room bedrijven kan helpen te herpakken en te focussen met het hele team tegelijk? Vergroot dan je eigen kansen nu je op de hoogte bent van de drie ingrediënten voor de beste escape rooms voor bedrijven. Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan voor een escape room op maat of neem direct contact op.

  • Datumnotatie:MM slash DD slash JJJJ
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.