Menu Sluiten
Escape Room op maat

AI Cursus Escape Room

Artificiële intelligentie

Wij mensen zijn altijd al nieuwsgierig geweest naar de artificiële creatie van levende wezens, of dat nou gebeurde door magie, wetenschap, religie of illusie. Door leven te geven aan niet levende dingen, hebben wij mensen onze plek in de wereld verkend. Soms gaf dit ons macht, en soms voelde we ons juist onderdanig in een wereld die we niet onder controle hebben.

Man vs. Machine

Maar hoeveel controle hebben we nog over technologie? Vandaag de dag maakt technologie en de digitale samenleving ons leven makkelijker, efficiënter en hebben we toegang tot zeeën van informatie. Alles om ons heen wordt steeds slimmer: apps die je hartslag meten, slaapgedrag monitoren of stappen tellen zitten standaard op je mobiel. Maar de wereld is nog lang niet uitontwikkeld en in de toekomst zal AI een steeds grotere rol spelen. Er is veel gaande waar men geen zicht op heeft, en gedreven door sci-fi gevoede doemscenario’s en onwetendheid zorgt dit voor angst.

A.I. En onze toekomst

Hoe gaan we om met de constante stroom van digitale prikkels? Hoe zorgen we ervoor dat de dunne lijn tussen gemak en controle gescheiden blijft? Hoe realiseren we een digitale samenleving die gezond, weerbaar, inclusief en eerlijk is? En hoe gaan we AI voor ons laten werken in plaats van tegen ons? Dit zijn prangende vragen die heersen op de werkvloer en in onze AI Cursus Escape Room spelenderwijs worden aangeboord.

Two is a crowd

Inhoud van de AI Cursus Escape Room

Secrets is een AI Cursus is een Escape room op locatie waarin je wordt uitgedaagd om met een kritisch en ontvankelijk blik te kijken naar AI. In deze AI Cursus wordt je meegenomen in een verhaal rond een door AI gestuurde maatschappij. De Cursus begint met een brief. In de brief zit een verhaallijn en opdrachten waarmee de speler zich bewust wordt van de AI in de directe omgeving. Van daaruit wordt de speler meegenomen in een verhaal om spelenderwijs te leren begrijpen hoe AI voor zich te laten werken.

  • Aantal cursisten: Max 100 collega’s per cursus.
  • Duur: De Escape Room voorstelling duurt 2,5 uur.
  • Locatie: Incompany, op een bijzondere locatie of digitaal
  • Unique selling point: op locatie, grote groepen, spelend kennismaken.
  • Beschikbaarheid: op aanvraag.
AI Cursus Escape Room