Menu Sluiten

Assessment

Kun jij je voorstellen hoe je werkgever online je cognitieve capaciteiten waarneemt met een test. Vervolgens moet je in een rollenspel net doen alsof je de problemen van een klant aan het oplossen bent. Je eindigt de dag met een gesprek met pijn aan je kaken van het blijven aanhouden van een goedwillige lach. Doodzonde vinden wij, en wij beloven dat beter, en vooral ook leuker te kunnen.

Stel je nou voor dat je een mysterieuze brief op je deurmat krijgt. In de brief zit een raadsel, dat je thuis rustig op kunt lossen. Het blijkt dat je in een verhaal verwikkeld zit en je moet een aantal stappen doorlopen om het te ontrafelen. Natuurlijk solliciteer je ook voor een geweldige baan bij een leuk bedrijf, maar dat is bijzaak. Want je gaat vooral ook een hele leuke dag tegemoet, en misschien leer je ook nog interessante toekomstige collega’s kennen.

Het spel

De mobiele Assessment is een combinatie tussen een rollenspel en een escape room, gericht op het aannemen van nieuw personeel. De rode draad van de assessment is een verhaal, waarin de sollicitant het hoofdpersonage is. De sollicitant gaat krijgt verschillende leuke en uitdagende opdrachten waarin competenties als: communiceren, enthousiasmeren, stressbestendigheid, samenwerken en doelgerichtheid worden gemeten.

Tijdens de opdrachten kijkt een team assessoren via camera’s mee met de sollicitanten. Verwikkeld in een verhaal zorgen we er samen voor dat de sollicitanten op hun gemak zijn, zich zo natuurlijk mogelijk gedragen en met een positief gevoel terugkijken naar de dag.

de inhoud

De assessment is aan te passen aan uw wensen. We naar de competenties die je gemeten wil hebben en ontwikkelen een bijpassende game, of je kiest voor een van de standaard assessment waarmee we de belangrijkste competenties testen.

  • De game start met een briefing die de sollicitant thuis gestuurd krijgt
  • Op locatie is er plek voor gesprekken en vragenlijsten afgenomen worden
  • Vervolgens speelt de sollicitant een escape room van 60 minuten
  • Er kunnen 2 tot 8 deelnemers tegelijk in de escape room
  • De assessment is te spelen bij ons op kantoor of bij u op locatie

Praktijkvoorbeeld

Jumbo – Voor de wat zwaardere functies komen we ook met een 100% Jumbo Assessment, gebaseerd op competenties die voor ons van belang zijn. En voor onze managementtrainees maken we het helemaal leuk en  organiseren we een assessment center in de vorm van een escape game, een escape room, helemaal in Jumbo-sfeer.