Menu Sluiten

Gamifitrainer

Confronteren kan ook leuk zijn

Om te groeien en ontwikkelen is het belangrijk om te reflecteren op je gedrag. Maar soms kan reflecteren erg confronterend zijn, vooral ook wanneer je niet helemaal bewust bent van je gedrag. Hoe maak je dat beter? Met een grote dosis humor, enthousiasme, verbinding en spel.

Daarvoor introduceren wij bedrijfstheater. Met bedrijfstheater wordt je in ‘de lama’s’ stijl geconfronteerd met je gedrag. Met een grote dosis humor reflecteer je op gedrag en kijk je hoe je dat beter kunt doen. Hierdoor kun je elkaar aanspreken op gedrag, zonder vervelend over te komen.

“De eerste keer dat ik een stuk bedrijfstheater zag was ik bij een autogarage. Het stuk ging over veilig werken, en het enige wat ik dacht was: hoe kun je mensen overtuigen van veilig werk met een toneelstuk. Even later waren we allemaal aan het lachen en gieren om onderwerpen die normaal niet makkelijk besproken worden. Ik was overtuigd, bedrijfstheater werkt écht. “

Charlie Duran – Creative Director Helden Inc

 

Contact opnemen

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

De werkwijze van Helden Inc.

1. EXPLORE

Eerst exploreren we het op te lossen vraagstuk. Waar wil je naartoe? Met wie? En wat heb je daarbij nodig? Deze stap resulteert in een doelgerichte projectaanpak.

2. EXPERIENCE

Vervolgens gaan we aan de tekentafel zitten. We ontwerpen een ervaring waarin de deelnemer centraal staat. Hierin maken we altijd een afweging tussen een mooi bestaand product en een product op maat.

3. EXPRESS

De oplossing is ontworpen om impact te maken op de deelnemer. Dat laten ze graag horen! Tijdens het traject meten we deze impact en plannen we de vervolgstappen.

Trainen met Escape Rooms

Het UMC is een grote organisatie waar jaarlijks 100 nieuwe leidinggevenden aan het werk gaan. Om al deze leidinggevenden een vliegende start te geven wilden we precies weten met wie we te maken hebben. Om hier een goed beeld van te krijgen hebben we samen met het UMC een intake game gespeeld. De game had als doel om een aantal essentiële vragen uit te diepen en duidelijk te weten waar we vandaan komen, waar we het nou écht over hebben en waar we naartoe gaan.

Trainen met LEGO

De EXPERIENCE is ontwikkeld vanuit onze VR/AR Game. Middels deze game en de kunstroute van het UMC worden de nieuwe leidinggevende uitgedaagd om een queeste op te lossen. In deze queeste moeten ze: veel voorkomende problemen oplossen, leren over gebruikte systemen o het UMC, ander personeel leren kennen, het gebouw ontdekken en elkaar leren kennen. Daarnaast reflecteert de EXPERIENCE constant over de plek van de leidinggevenden in de organisatie en hun toekomstige toegevoegde waarde.

Trainen met offline en online simulaties

Verandering is de enige constante in organisaties. Van leidinggevenden wordt er dan ook verwacht dat zij juist in tijden van verandering het voortouw nemen. Soms is dat makkelijker gezegd dan gedaan. Want hoe komt en blijft iedereen in beweging? En hoe realiseer je dat?

Begeleiden van organisaties en personen in verandering is mijn specialisatie, vooral als het veranderproces niet zo voorspoedig gaat.

Als trainer en coach begeleid ik leidinggevenden in het ontdekken en verder ontwikkelen van hun eigen leiderschapsstijl. Nuchter, met humor, en recht door zee. Met oog voor de kwaliteiten van mensen, praktisch, confronterend, soms uitdagend, gericht op het individu en de organisatie. Mijn werkveld focust zich op hoger en middelmanagement in (internationale) kennisintensieve en technische organisaties, met een specialisatie in hoger onderwijs.

 

  • Datumnotatie:MM slash DD slash JJJJ
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.