Menu Sluiten

Mercedes Pro escape room

Issue

De bestelwagen is een van de belangrijkste werkkrachten van een onderneming, en ook deze auto’s krijgen steeds meer te maken met de digitale samenleving. Daarom werkt Mercedes-Benz Vans er elke dag aan om hun bedrijfswagens te kunnen vereenvoudigen met aantrekkelijke aanbiedingen. Hun doel is om in de behoeften van de klant te voorzien met de door hen ontwikkelde technologieën, en deze op een slimme manier in de dagelijkse werkzaamheden van de klant te integreren. Onze uitdaging was om samen met Mercedes de dealers in de Benelux te informeren en te enthousiasmeren over de nieuwe digitale diensten van Mercedes Pro.

 

Escape Room Technologie

 

“Dankzij jullie creatieve inzet hebben we onze verkopers tot andere inzichten kunnen brengen. Van een negatieve mindset naar een positieve. Door spelenderwijs iets aan te brengen, staan mensen veel meer open voor verandering.”

Ken Wright – Product Manager Mercedes

 

Contact opnemen

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Escape room Grote Groepen doktors

Leercurve

Samen met Mercedes ontwikkelden we een mobiele escape room rondom de lancering van de nieuwe Mercedes E-Vans. In deze escape room kwamen dealers bijeen om opdrachten op te lossen rondom de technologie van de E-Vans. In groepen van 25 man speelden zij de escape room en leerden de dealers intuïtief over hun nieuwe producten en raakten geënthousiasmeerd door het werk in teamverband.  Daarnaast werden de dealers door de boeiende inhoud, maar ook door uitdagingen en stimulansen, gestimuleerd om te experimenteren met de nieuwe productlijn van Mercedes.

Oplossing

In 90 minuten werden Mercedes Delers uitgedaagd om te laten zien of ze Pro proof zijn. Ze werden “getoetst” op kennis pakket Pro, de voordelen voor de klant, de competenties die ze nodig hebben om met Pro om te gaan. Daarnaast speelden ze verschillende klantvragen en leerden ze omgaan met “ouderwetse” collega’s. De medewerkers konden uiteindelijk ontsnappen door te leren hoe ze de digitale tool gebruiken om Vito te vinden en te openen. Dit alles onder leiding van twee trainingsacteurs die de spelers op de proef stelden.

  • Datumnotatie:MM slash DD slash JJJJ
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.