Menu Sluiten

Onboarding UMC

Een zoektocht met leidinggevenden

Per jaar starten ongeveer 100 nieuwe leidinggevenden op het UMC. Nadat zij hun assessment succesvol hebben afgerond, kunnen zij instromen in het leiderschapsprogramma. Dit programma start met een onboarding. Het doel hiervan is het individu te ondersteunen in zijn/haar rol als leidinggevende en om het eigen netwerk binnen het UMC Utrecht te vergroten.

Eén van de onderdelen van dit programma is de startbijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst leren de deelnemers elkaar kennen, krijgen zij een toelichting op het model van Quinn en kiezen zij een buddy. Verder leren zij waar ze de kennis vandaan kunnen halen om de vier rollen van leidinggevende te vervullen, welke afdelingen zij nodig hebben en kunnen raadplegen en hoe systemen, portalen en inkoop werken.

Het UMC wil de startbijeenkomst aanbieden als een Gegamificeerde Onboarding Experience en hebben aan ons gevraagd om deze voor hen te ontwikkelen.

 

“Tevreden werknemers zijn essentieel in een gezonde organisatie. Bij een kleine organisatie is dat nog makkelijk in goede banen te leiden. Je kent elkaar en heb direct invloed op de richting van een bedrijf. Ben je wat groter dan wordt het al een stuk moeilijker. Een goede onboarding helpt daarbij, en voor mij is een goede onboarding omgetoverd tot een volledige ervaring!”

Taam Maas – Business Director Helden Inc.

 

Contact opnemen

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

De werkwijze van Helden Inc.

1. EXPLORE

Eerst exploreren we het op te lossen vraagstuk. Waar wil je naartoe? Met wie? En wat heb je daarbij nodig? Deze stap resulteert in een doelgerichte projectaanpak.

2. EXPERIENCE

Vervolgens gaan we aan de tekentafel zitten. We ontwerpen een ervaring waarin de deelnemer centraal staat. Hierin maken we altijd een afweging tussen een mooi bestaand product en een product op maat.

3. EXPRESS

De oplossing is ontworpen om impact te maken op de deelnemer. Dat laten ze graag horen! Tijdens het traject meten we deze impact en plannen we de vervolgstappen.

EXPLORE

Het UMC is een grote organisatie waar jaarlijks 100 nieuwe leidinggevenden aan het werk gaan. Om al deze leidinggevenden een vliegende start te geven wilden we precies weten wat de doelstellingen en vragen van het UMC zelf waren. Samen speelden we een van onze intake games om hierachter te komen. Deze game had als doel om een aantal essentiële vragen uit te diepen. Zo kwamen we tot een duidelijke en gezamenlijke conclusie over waar we vandaan komen, waar we het nou écht over hebben en waar we naartoe (willen) gaan.

EXPERIENCE

De EXPERIENCE was ontwikkeld vanuit onze VR/AR Game. Middels deze game en de kunstroute van het UMC werden de nieuwe leidinggevenden uitgedaagd om een queeste op te lossen. In deze queeste moesten ze veel voorkomende problemen oplossen, leren over gebruikte systemen op het UMC, het gebouw ontdekken en collega’s en elkaar leren kennen. Aan de basis van de queeste lag een spannend verhaal en voor elke geslaagde opdracht of goed beantwoorde vraag waren punten te verdienen. Daarbij reflecteerde de leidinggevende gedurende de EXPERIENCE constant op zijn/haar positie in de organisatie en zijn/haar toekomstige toegevoegde waarde.

EXPRESS

Om EXPRESS tot grotere meerwaarde te laten zijn, werd deze fase pas enkele weken na de EXPERIENCE georganiseerd. Alle – nu hardwerkende – leidinggevenden werden onder begeleiding van twee van onze gamifitrainers uitgedaagd om te reflecteren op hun positie binnen de organisatie en het beeld dat ze hadden van UMC, en hoe deze misschien wel veranderend was in de tussentijd. Middels improvisatietheater en verschillende stellingen werden op een luchtige en leuke manier serieuze zaken besproken. Deze dag werd afgesloten met een borrel.

 

  • Datumnotatie:MM slash DD slash JJJJ
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.