Leren, bedrijf en omgeving in Amsterdam Zuid

 
 

Een leer- of ontwikkelvraag in het bedrijfsleven

Het bedrijfsleven is constant bezig haar werknemers te motiveren om het beste uit zichzelf te halen.

Ook moeten werknemers zich in de snel veranderende competitieve markt snel aanpassen aan nieuwe producten en diensten.

Dan is er ook nog het snel veranderende bedrijf, en haar omgeving. die zich constant aan elkaar moeten aanpassen.

De reguliere oplossing is trainen, waarbij de hele organisatie een dag wordt uitgenodigd in een zaaltje, waarin een spreker met een powerpoint mensen probeert te motiveren, informeren en transformeren. Een bekende maar gedateerde methode.

De oplossing

We weten steeds meer van leren en zijn ons bewust van de toegevoegde waarde van spel elementen, emoties en esthetiek. In de trainingsbranche werken veel grote bureau’s nog niet met deze branchevernieuwingen en daar brengen wij verandering in. Middels interactieve interventies op inspirerende locaties ontwikkelt laboratory of man bedrijfstraining, bewustwordingscampagnes en assessments om deze kennisoverdracht interactief, effectief en leuk te maken.

Verbinding

Business to Business
Aan de voorkant is Laboratory of Men een professionele speelse organisatie, ervaren in het veranderen van klantvragen van partijen als: Mercedes-Benz, Jumbo, ArboNed en Nationale Nederlanden in spel gestuurde interactieve leer en ontwikkelinterventies.

Bussiness to society
Aan de achterkant heeft Laboratory of Men een sterke sociaal maatschappelijk verantwoordelijkheidsgevoel, omdat we vanuit onze ervaring in het vak weten dat werk (corporate) en privé (sociaal maatschappelijk) onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

Het traject in stadsdeel zuid

#beweginginzuid
In de loop van 2019/2020 wil Laboratory of Men zich inzetten voor innovatie en verbinding op trainingsgebied in Amsterdam Zuid. Om dit voor elkaar te krijgen willen we met sterke partners in in een periode van 18 maanden een traject ontwikkelen dat bestaat uit:

  1. Onderzoek stakeholders

Samen met de Gemeente Amsterdam Zuid en gaan we op zoek naar bedrijven in Amsterdam Zuid die behoefte hebben aan innovatief trainen. We zoeken geëngageerde bedrijven die passen bij het stadsdeel en open staan om zich te verbinden met de omgeving. We willen bedrijven die een voorbeeld gevende functie hebben.

  1. Presentatie van mogelijkheden

Wanneer we de juiste bedrijven uit Amsterdam Zuid in kaart hebben gebracht organiseren we samen met theater CC Amstel, Act Inc, de Koers en de gemeente Amsterdam Zuid presentatiedagen in theater CC Amstel. We tonen de bedrijven waartoe we in staat zijn en refereren tijdens deze dagen aan interactieve training en leerinterventies die we met succes hebben gepresenteerd aan andere bedrijven.

  1. Leren en bewustwording op maat

We bieden in de derde stap van het traject leer en bewustwordingsinterventies aan in samenwerking met de Koers, Act Inc en theater CC Amstel. Vanuit een klantvraag ontwerpen we een interactieve interventie voor het bedrijf. We leggen hierin verbinding tussen bedrijven en het stadsdeel Zuid door de interventies de koppelen aan mooie, speciale, locaties in Amsterdam Zuid.