Menu Sluiten

geachte,

Jullie hebben interesse getoond in het klimaat, en dat stemt me goed, jullie hebben dat geweldig gedaan! Daarom wil ik iets met jullie delen.

Ik heb namelijk een zeer ernstige mededeling voor je, de zon schijnt feller dan onze toekomst, omdat we de aarde in de steek laten. Ik schrijf je omdat ik mijn zorgen met je wil delen.

Zoals je inmiddels waarschijnlijk weet ben ik Professor Doctor W.I.T Tegijt, voorzitter van de raad van aarde. Ik zorg ervoor dat we in de juiste koers blijven varen met Spaceship Earth, ofwel onze planeet. Bij vlagen zijn de keuzes die ik maak voor speceship earth geniaal! Maar helaas lijkt het de afgelopen tijd windstil. Toch probeer ik me geen zorgen te maken want achter de wolken schijnt de zon.

Ik ben professor geworden omdat ik altijd probeer tot de kern te komen van een probleem. En ik geloof dat dit ons samen gaat lukken! Ik doe onderzoek naar wat mij wordt voorgedragen. Zo onderzocht ik ook ons rijgedrag en kwam ik er achter dat er momenteel  1,015 miljard voertuigen op de wereld zijn. Maar er is een opkomende middenklasse die groter is dan de huidige. Die willen natuurlijk straks ook een auto rijden. En dat is een probleem want in een auto op diesel of benzine, moet je ook gas geven. Dat is dus een dubbele belasting voor het klimaat.

Dit en veel meer weetjes heb ik, maar ik heb jullie nodig. Dit onderzoek lukt mij niet alleen. Het is namelijk tien uur ‘s ochtends en we zien het licht nog niet, dus hebben we waarschijnlijk de gordijnen nog dicht. En die gaan we open maken. Het mag weer storm gaan lopen in de windtunnel. En dat gaan we in de komende weken doen!

Hou daarvoor goed alle communicatiekanalen in de gaten van de Provincie want ik ben dichtbij! En knoop een ding goed in je oren. Samen zullen we door weer en wind moeten om ons doel te bereiken. Dat kan soms vervelend zijn, maar Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je. Je hoort van me!

Gegroet,

Prof. Dr. W.I.T Tegijt