Menu Sluiten

de KoersKaart en de RoadMapp

Nieuwe inzichten door een goed gesprek

De KoersKaart en RoadMapp zijn tools waarmee we grote groepen mensen met elkaar in gesprek laten gaan. De basis van elke KoersKaart en RoadMapp is een set van slimme vragen volgens een ogenschijnlijk doodeenvoudig format. Dat format maakt dat we eindeloos kunnen variëren in de vragen die we stellen. O ja, die vragen komen altijd in co-creatie met theorie en praktijk tot stand.

 

“De eerste keer dat ik een stuk bedrijfstheater zag was ik bij een autogarage. Het stuk ging over veilig werken, en het enige wat ik dacht was: hoe kun je mensen overtuigen van veilig werk met een toneelstuk. Even later waren we allemaal aan het lachen en gieren om onderwerpen die normaal niet makkelijk besproken worden. Ik was overtuigd, bedrijfstheater werkt écht. “

Charlie Duran – Creative Director Helden Inc.

 

Contact opnemen

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

De werkwijze van Helden Inc.

1. EXPLORE

Eerst exploreren we het op te lossen vraagstuk. Waar wil je naartoe? Met wie? En wat heb je daarbij nodig? Deze stap resulteert in een doelgerichte projectaanpak.

2. EXPERIENCE

Vervolgens gaan we aan de tekentafel zitten. We ontwerpen een ervaring waarin de deelnemer centraal staat. Hierin maken we altijd een afweging tussen een mooi bestaand product en een product op maat.

3. EXPRESS

De oplossing is ontworpen om impact te maken op de deelnemer. Dat laten ze graag horen! Tijdens het traject meten we deze impact en plannen we de vervolgstappen.

Een beter gesprek

Een goed en eerlijk gesprek voeren kan best lastig zijn, en al helemaal wanneer je niet thuis of bij je vrienden bent. Op werk of in je organisatie zijn genoeg formele restricties aanwezig die mogelijk als bezwarend voelen om je open te stellen tegen je collega’s of leidinggevende. Maar het zorgt voor een betere werksfeer als deze barrières weg worden genomen en iedereen persoonlijker met elkaar om kan gaan. Wij gebruiken de KoersKaart (analoog) en RoadMapp (digitaal) als dialooginstrumenten om dit betere gesprek met elkaar te voeren. Zo weten we met z’n allen waar we vandaan komen, waar we het nou écht voor doen en waar we naartoe (willen) gaan.

Aan de slag

Om tot een optimaal gesprek te komen, worden zowel de persoonlijke KoersKaart als de RoadMapp in co-creatie ontwikkeld. We praten met de doelgroep om erachter te komen waar we het over moeten hebben. Ook testen we enkele malen met wat kleinere groepen voordat we de tool op grote schaal inzetten.

De instrumenten zijn gericht op groepen van 4-8 personen die in 1,5-2 uur het centrale vraagstuk of thema verkennen, het vertalen naar hun eigen praktijk, en vervolgens aanzetten tot het maken van de eerstvolgende stap.

 

Bewezen successen

In de afgelopen 5 jaar zijn ruim 250.000 mensen op deze wijze in dialoog gebracht binnen en tussen organisaties als Philips, DSM, AkzoNobel, Ministerie SZW/OCW/I&W/J&V, Provincie Utrecht/Drenthe, Gemeente Den Haag/Breda/Den Bosch, Haagse Hogeschool, Erasmus Universiteit, Radboud Universiteit, en nog vele anderen organisaties.

 

 

  • Datumnotatie:MM slash DD slash JJJJ
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.