Menu Sluiten

Secrets: Artificial intelligence

Artificiële intelligentie

Wij mensen zijn altijd al nieuwsgierig geweest naar de artificiële creatie van levende wezens, of dat nou gebeurde door magie, wetenschap, religie of illusie. Door leven te geven aan niet levende dingen, hebben wij mensen onze plek in de wereld verkend. Soms gaf dit ons macht, en soms voelde we ons juist onderdanig in een wereld die we niet onder controle hebben.

Man vs. Machine

Bijvoorbeeld bij het spel GO. Een eeuwenoud spel wat 2500 geleden werd uitgevonden in Japan. Go wordt als spel al snel vergeleken met schaken door de complexiteit en benodigde intelligentie. Maar go is schaken op steroids. Het bord van Go heeft 19 bij 19 plaatsen en heeft meer mogelijke variaties dan er atomen zijn in het geheel waarneembare universum. Precies voor deze reden was Go een van de vier essentiële kunsten omdat het werd geprezen de intuïtie die ervoor nodig was. Maar ook deze ‘menselijke’ intuïtie is programmeerbaar. Drie jaar geleden werd de beste go speler van de wereld verslagen, door de intuïtie en creativiteit van een machine.

A.I. En onze toekomst

Toch zal A.I. een steeds grotere rol spelen in onze toekomst. Zelfrijdende auto’s, google translate, siri en andere robots zullen ons leven makkelijker maken. Maar hoe zorgen we ervoor dat de dunnen lijn tussen gemak en controle niet verscheiden wordt. En hoe weten we zeker dat wij niet vervangbaar zullen worden door machines. Dit zijn prangende vragen die heersen op de werkvloer en in onze Escape Room training spelenderwijs worden aangeboord.

Inhoud

Secrets is een Escape Room voorstelling waarin het publiek worden uitgedaagd met een kritisch maar ontvankelijk oog te kijken naar een door A.I. gestuurde maatschappij. De voorstelling begint met een envelop vol clues bestaand uit levensechte materialen die het publiek thuisgestuurd krijgen. In de brief start de verhaallijn waarmee de speler zich bewust wordt van de A.I. in de directe omgeving. Van daaruit wordt de speler meegenomen in een voorstelling om spelenderwijs in aanraking te komen met A.I.

  • Publiek: Max 100 per ecperience.
  • Duur: De Escape Room voorstelling duurt 1,5 uur.
  • Locatie: In het theater of op een bijzondere locatie in de buurt.
  • Unique selling point: volledige immersie door licht, geluid en performance.
  • Beschikbaarheid: op aanvraag.

Voorbeeld van onze Escape Room Voorstellingen

.