Menu Sluiten

Mercedes Pro Mobile escape room

Inleidend verhaal over het bedrijf en hoe de samenwerking tot stand is gekomen

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

“Mercedes Kenmerkt zich door leergierige en geïnteresseerde medewerkers, dit viel me op tijdens het proces en vooral tijdens de escape room”

Charlie Duran – Director Helden Inc

 

De werkwijze van Helden Inc.

1. Het Issue

2. De Leercurve

3. De oplossing

1. Het Issue

De bestelwagen is een van de belangrijkste werkkrachten van een onderneming, en ook deze auto’s krijgen steeds meer te maken met de digitale samenleving. Daarom werkt Mercedes-Benz Vans er elke dag aan om hun bedrijfswagens te kunnen vereenvoudigen met aantrekkelijke aanbiedingen. Hun doel is om in de behoeften te voorzien van de klant met de door hen ontwikkelde technologieën en deze op een slimme manier in de dagelijkse werkzaamheden te integreren van de klant. Onze uitdaging was om samen met Mercedes de dealers in de Benelux te informeren en te enthousiasmeren over de nieuwe digitale diensten van Mercedes Pro.

Escape Room Technologie

2. De Leercurve

Samen met Mercedes ontwikkelden we een mobiele escape room rondom de lancering van de nieuwe Mercedes E-Vans. In deze escape room kwamen dealers bijeen om opdrachten op te lossen rondom de technologie van de E-Vans. In groepen van 25 man speelden zij de escape room en leerden de dealers intuïtief over hun nieuwe producten en raakten geënthousiasmeerd door het werk in teamverband.  Daarnaast werden de dealers door de boeiende inhoud, maar ook door uitdagingen en stimulansen gestimuleerd om te experimenteren met de nieuwe productlijn van Mercedes.

3. De Oplossing

In 90 minuten werden Mercedes Delers uitgedaagd om te laten zien of ze Pro proof zijn. Ze werden “getoetst” op kennis pakket Pro, de voordelen voor de klant, de competenties die ze nodig hebben om met Pro om te gaan. Daarnaast speelden ze verschillende klantvragen en leerden ze omgaan met “ouderwetse” collega’s. De medewerkers konden uiteindelijk ontsnappen door te leren hoe ze de digitale tool gebruiken om Vito te vinden en te openen. Dit alles onder leiding van twee trainingsacteurs die de spelers op de proef stelden.

“Dankzij jullie creatieve inzet hebben we onze verkopers tot andere inzichten kunnen brengen. Van een negatieve mindset naar een positieve. Door spelenderwijze iets aan te brengen, staan mensen veel meer open voor verandering.”

– Ken Wright – Product Manager Mercedes

[gravityforms id=”2″ title=”false”]